Proizvodi

Uvjeti i pravila

Korištenje

Pristup ovoj stranici i podacima na njoj podliježe niže navedenim uvjetima i odredbama. Uvjeti i pravila u potpunosti se odnose i na sve internetske stranice Zdravstvene ustanove Ljekarne Pavlić  (www.ljekarne-pavlic.hr). Internetske stranice Zdravstvene ustanove Ljekarne Pavlić mogu se koristiti za privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje. Korištenjem Internet trgovine Zdravstvene ustanove Ljekarne Pavlić obvezujete se poštivati sljedeće Uvjete i pravila te se smatra kako ste pristali na iste.

 

Uvjeti kupnje

Postupak i uvjeti kupnje i prodaje na mrežnim stranicama Internet trgovine Zdravstvene ustanove Ljekarne Pavlić  definirani su sljedećim parametrima: narudžbom, otpremom, plaćanjem, dostavom te povratom, odnosno reklamacijom robe.

Isporučitelj naručene robe je prodajno mjesto Zdravstvena ustanova Ljekarne Pavlić , Ljekarnička jedinica 1, F. Hefelea 21, Sisak. Zdravstvena ustanova Ljekarne Pavlić na Internet trgovini omogućuje kupnju cjelokupnog asortimana robe koja se nalazi u internetskoj ponudi. Kupcem se smatra svaka osoba koja popuni tražene podatke, registrira se i elektroničkim putem naruči (kupi) barem jedan proizvod.

Sve su cijene izražene u eurima i informativno u kunama (1 EUR = 7,53450 HRK), s PDV-om.

 

Naručivanje

Naručivanje robe može se vršiti 24 sata na dan, sedam dana u tjednu. Roba se naručuje elektroničkim odabirom određenoga proizvoda te spremanjem istog u potrošačku košaricu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere i konačno potvrdi narudžbu. Ugovor o kupnji se smatra sklopljen u trenutku ispisivanja računa.

Zdravstvena ustanova Ljekarne Pavlić obvezuje se isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama. Proizvod koji nije na zalihama ili je dostupan uz narudžbu Zdravstvena ustanova Ljekarne Pavlić će moći isporučiti kupcu ukoliko je isti raspoloživ i po cijeni koja je važeća u trenutku kad naručeni proizvod stigne na zalihe, ukoliko se kupac slaže s time.

Ukoliko naručeni proizvod koji u trenutku narudžbe nije na zalihama ili je dostupan uz narudžbu više nije dostupan po cijeni koja je navedena, Zdravstvena ustanova Ljekarne Pavlić će kupca obavijestiti o promjeni cijene te po dogovoru isporučiti proizvod po promijenjenoj cijeni ili poništiti narudžbu, po volji kupca.

Kupac prilikom naručivanja, odnosno kreiranja narudžbe može upisati (naznačiti) želi li zamjenski proizvod ili ne u slučaju kada naručenoga proizvoda nema na zalihama. Ukoliko Zdravstvena ustanova Ljekarne Pavlić nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, prema mogućnostima će kontaktirati kupca robe telefonom ili e-poštom po pitanju zamjenskoga proizvoda ili otkazivanja naručenoga proizvoda. Svi ostali naručeni proizvodi bit će isporučeni.

 

Potvrda narudžbe

Obavijest o potvrdi narudžbe primit ćete e-poštom nakon obavljene kupnje koja sadrži sve zakonom propisane detalje o kupljenim proizvodima, količinama, cijenama i terminu dostave. Također ćemo Vas obavijestiti o bilo kakvim promjenama stanja Vaše narudžbe (promjena termina dostave, artikl koji nije u ponudi i sl.).

 

Način plaćanja

Plaćanje možete izvršiti na tri načina:

1. Kreditnim karticama na siguran način preko WsPay Payment Gateway servisa za Internet naplatu  (Visa®, MasterCard®, Maestro®, Diners Club International®)*

2. Plaćanjem pouzećem

Plaćanje kreditnim karticama obavljate na siguran način preko WsPay Payment Gateway servisa za Internet naplatu (http://www.wspay.info). Ovaj servis koristi najsuvremenije tehnologije zaštite od zlouporaba, kao sto je sigurnosni protokol Secure Socket Layer (SSL), te druge tehnologije i sigurnosne procedure po najvišim standardima.

* Za kreditne kartice PBZ i Erste banke moguće je plaćanje na rate.

Vaša kreditna kartica će biti terećena u trenutku kada pošiljka bude spremna za slanje. Sigurnosni programi koji se koriste prilikom kupnje su: American Express – Jamstvo sigurne online kupnje, Verified by Visa i MasterCard SecureCode™.

 

Dostava

Dostavu robe vršimo od ponedjeljka do petka. Naručena se roba može, ako se tako odabere, preuzeti u ljekarničkim jedinicama Zdravstvene ustanove Ljekarne Pavlić.

Da bi se ostvarila besplatna dostava, najniži iznos računa kupnje na Internet trgovini treba iznositi 50 eura.

Cijena dostave za iznos računa manjeg od 50 eura iznosi 4 eura.

Cijena dostave za područje Europske unije Zona I (Austrija, Belgija, Bugarska, Češka, Njemačka, Mađarska, Latvija, Litva, Luksemburg, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka i Slovenija) je 23 eura bez obzira na iznos narudžbe, za pakete mase do 2 kg.

Cijena dostave za područje Europske unije Zona II (Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Irska, Italija, Monako, Španjolska, Švedska, Vatikan) je 33 eura bez obzira na iznos narudžbe, za pakete mase do 2 kg.

Za dostavu na područje Europske unije paketa mase veće od 2 kg, molimo kontaktirajte nas na info@ljekarne-pavlic.hr

 

Povrat / Reklamacija

Kupac ima pravo u roku 14 dana od dana dostave proizvoda (Zakonu o zaštiti potrošača, članak 72.) jednostrano raskinuti ugovor sklopljen na daljinu.

U slučaju povrata robe kupac je dužan uputiti opravdanu pritužbu Zdravstvenoj ustanovi Ljekarne Pavlić e-poštom, telefonom, telefaksom ili pismeno te dostaviti i odgovarajući račun za predmetnu robu.

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima: – isporuka robe koja nije naručena, – isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja i – isporuka robe koja ima vidljive greške ili oštećenja. U slučaju nemogućnosti isporuke druge robe, Zdravstvena ustanova Ljekarne Pavlić će nadoknaditi kupcu njegove troškove povrata robe i vrijednost robe koju više nije u mogućnosti isporučiti.

Poštarina nastala pri isporuci robe izravni je trošak kupca i ne može biti vraćena.

Povrat je moguć samo ukoliko je proizvod u originalnoj ambalaži i bez vidljivih znakova korištenja.

Ispis točnog, ispravljenog računa bit će dostavljen u odgovarajućem roku poštom na adresu naznačenu prilikom registracije. Povrat dostavljenih proizvoda vrši se dostavom na adresu:

Zdravstvena ustanova Ljekarne Pavlić, Ferde Hefelea 21, Sisak, OIB: 92292560238.

Prema cijenama po kojima ste naručili artikle bit će Vam izrađen račun.

Ako niste zadovoljni naručenim artiklom, možete ga sukladno ovim Uvjetima i pravilima vratiti. Ako je cijena obračunata za neki artikl veća od cijene prikazane prilikom narudžbe, artikl možete vratiti i dobit ćete povrat sredstava. Za vagane proizvode moguće je odstupanje u težini od naručene količine (do 10%), koje nastaje zbog nemogućnosti da se točno zapakira određena količina. Ako moramo zamijeniti određeni artikl zamjenskim, tada će se cijena razlikovati zbog cijene toga artikla na dan kada obrađujemo Vašu narudžbu.

Troškove povrata ispravne robe snosi kupac.

 

 

Jamstveni uvjeti: 

Ukoliko određeni artikal ima jamstvo, kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun za vrijeme trajanja jamstvenog roka. Predočenjem računa i jamstvenog lista kupac može ostvariti svoja prava.

 

Registracija

Da biste se registrirali na Internet trgovinu Zdravstvene ustanove Ljekarne Pavlić, morate imati barem 18 godina. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost podataka unesenih prilikom registracije.

Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka koje ste unijeli prilikom registracije, dužni ste odmah ažurirati Vaš korisnički račun kako biste nas obavijestili o učinjenim promjenama. Registracijom postajete kupac Internet trgovine Zdravstvena ustanova Ljekarne Pavlić te ste suglasni s ovim Uvjetima i pravilima.

Unesene podatke Zdravstvena ustanova Ljekarne Pavlić će upotrebljavati isključivo radi kupoprodaje proizvoda i uspostavljanja poslovnog kontakta i neće se koristiti u druge svrhe ili biti dostupni drugim osobama na uvid.

Korištenjem web dućana korisnik prima na znanje i pristaje da svaki sadržaj (primjerice: komentari, osvrti, kritike, recenzije, tekstovi, fotografije, video i audio sadržaj) koji je učinio dostupnim na web dućanu ili ga je dostavio podložan uporabi i slobodnom korištenju/iskorištavanju od strane Zdravstvene ustanove Ljekarne Pavlić na način da se isti može uređivati, prerađivati, ukloniti djelomično ili u cijelosti, modificirati, objaviti i/ili prenijeti na bilo koji način i u bilo kojem formatu.

Korisnik jamči da mu pripadaju sva prava na sadržaju koji dostavlja Zdravstvenoj ustanovi Ljekarne Pavlić te da na istom ne postoje prava trećih koja umanjuju ili bi mogla umanjivati prava koja Zdravstvena ustanova Ljekarne Pavlić stječe na tom sadržaju. U slučaju bilo kakvih zahtjeva trećih osoba s osnova naknade štete koji su po bilo kojem osnovu vezani uz dostavljeni sadržaj, Korisnik se obvezuje poduzeti sve radnje da spriječi ili otkloni štetu (neimovinsku ili imovinsku).

 

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka te njihovom korištenju

Zdravstvena ustanova Ljekarne Pavlić obvezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketniške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Zdravstvene ustanove Ljekarne Pavlić  i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

Izjava o zaštiti prijenosa osobnih podataka

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 256-bitne enkripcije koju osigurava WSpaytm sustav za online autorizaciju kreditnih kartica. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSpaytm za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

 

Sigurnost

Prilikom registracije u Internet trgovinu Zdravstvene ustanove Ljekarne Pavlić bit ćete dužni stvoriti lozinku koju morate zadržati samo za sebe i ne dijeliti je s drugim osobama. U potpunosti ste odgovorni (materijalno i pravno) za sva djela i narudžbe koje su učinjene pod Vašom lozinkom.

Ako znate ili sumnjate da još netko zna Vašu lozinku, dužni ste nas obavijestiti o tome pozivajući naš kontakt broj 044/ 570 427 svakim radnim danom od 07.30 do 13.30 sati ili slanjem e-pošte na info@ljekarne-pavlic.hr.

Ukoliko postoji bilo kakva sumnja u mogućnost postojanja sigurnosnih propusta, nedopuštenoga korištenja usluga ili kršenja uvjeta i pravila, Zdravstvena ustanova Ljekarne Pavlić zadržava pravo tražiti od Vas da promijenite lozinku ili trenutačno ukinuti korisnički račun bez prethodne najave.

 

Vanjske usluge

Usluge koje Vam pruža Internet trgovina Zdravstvene ustanove Ljekarne Pavlić ne uključuju troškove koje stvarate rabeći računalnu opremu i usluge za pristup našim stranicama. Zdravstvena ustanova Ljekarne Pavlić  nije odgovorna za telefonske troškove ili bilo koje druge troškove do kojih može doći.

Molimo Vas primite na znanje da sve internetske stranice upotrebljavate isključivo na Vaš rizik. Zdravstvena ustanova Ljekarne Pavlić ne daje nikakva jamstva, nije ni u kojem obliku odgovorna i ne preuzima odgovornost za izravne i neizravne štete koje možete pretrpjeti korištenjem usluga ili u svezi s korištenjem mrežnih stranica, servisa (servera), programskih paketa (softvera) i interneta. Internet je internacionalna, nezavisna računalna mreža koju Zdravstvena ustanova Ljekarne Pavlić ne kontrolira ni u kojem obliku već je na nju samo vezana te zbog toga ne može jamčiti dostupnost servisa (servera) koje izravno ne kontrolira.

 

Dostupnost

Iako Vam Zdravstvena ustanova Ljekarne Pavlić nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, Zdravstvena ustanova Ljekarne Pavlić ne može jamčiti da će usluge na internetskim stranicama Zdravstvene ustanove Ljekarne Pavlić odgovarati vašim potrebama. Zdravstvena ustanova Ljekarne Pavlić također ne može jamčiti da će usluga biti bez pogrešaka.

Ukoliko dođe do pogreške, molimo Vas da je prijavite na naš kontakt broj 044/ 570 428 ili na e-poštu ljekarne-pavlic@ljekarne-pavlic.hr kako bismo je otklonili na najbrži mogući način.

Pristup na Internet trgovinu Zdravstvene ustanove Ljekarne Pavlić ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja. Ostale Internet stranice Internet trgovina Zdravstvene ustanove Ljekarne Pavlić uključuje poveznice na druge internetske stranice, a materijali na tim stranicama su izvan kontrole Zdravstvene ustanove Ljekarne Pavlić i stoga mi nismo odgovorni za sadržaje na tim stranicama.

 

Izmjene

Molimo Vas primite na znanje da Zdravstvena ustanova Ljekarne Pavlić može u svako vrijeme, bez prethodne najave, ažurirati ili izmijeniti podatke pohranjene na svim svojim internetskim stranicama.

Zdravstvena ustanova Ljekarne Pavlić zadržava pravo na izmjenu ovih Uvjeta i pravila, te se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem adresa e-pošte koje su upisali prilikom registracije. Sve promjene primijenit će se na korištenje svih mrežnih stranica Zdravstvene ustanove Ljekarne Pavlić. Ukoliko se ne slažete s navedenim pravilima korištenja i ne želite ih prihvatiti, molimo Vas da nam pošaljete e-poštu na ljekarne-pavlic@ljekarne-pavlic.hr sa svojim primjedbama i za to se vrijeme nemojte koristiti uslugama Internet trgovine.

 

Pomoć

Za pitanja, komentare, prigovore i pohvale molimo Vas pošaljite e-poštu na info@ljekarne-pavlic.hr .

Molimo Vas vodite računa o tome da slanje privatnih poruka elektroničkom poštom može biti nesigurno i podložno neovlaštenom pristupu trećih ili pogrešnoj dostavi. Svaka poruka zaprimljena elektroničkom poštom smatrat će se nepovjerljivom te Zdravstvena ustanova Ljekarne Pavlić ne odgovara za sigurnost i privatnost takvih poruka, zadržavajući pritom pravo da iste reproducira, upotrijebi, raspolaže i distribuira trećim stranama bez ograničenja.

Nadalje, slobodni smo upotrebljavati ideje, nacrte, stručna znanja ili tehnike sadržane u takvim porukama za bilo koju svrhu, uključujući primjerice razvoj, proizvodnju ili marketing proizvoda sadržanih u takvim porukama.

Od 15. veljače 2016. kupci sporove također mogu alternativno riješavati putem internetske platforme za riješavanje sporova http://ec.europa.eu/consumers/odr/

 

Isključenje odgovornosti

Ovime prihvaćate i podvrgavate se hrvatskom materijalnom pravu kao isključivo mjerodavnom za tumačenje, primjenu i pravne učinke svih dopuštenja, isključenja i uvjeta upotrebe ove internetske stranice. Hrvatski sudovi isključivo su nadležni za sve zahtjeve i sporove koji nastanu kao rezultat upotrebe predmetnih internetskih stranica ili u vezi s njima.

Zdravstvena ustanova Ljekarne Pavlić ne jamči da su materijali sadržani na predmetnim stranicama primjereni ili korisnički dostupni na određenim lokacijama, odnosno ne odgovara za pristup istima s teritorija država gdje je njihov sadržaj zakonom zabranjen. Smatrat će se da je pristup internetskim stranicama s navedenih lokacija poduzet samovoljno uz odgovornost korisnika prema mjerodavnom pravu.

Sve informacije dostupne na internetskim stranicama isključivo su informativnog karaktera, ne smiju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećima. Informacije o pojedinim proizvodima i uslugama s ovih internetskih stranica podložne su određenim ograničenjima u vezi sa subjektima kojima takve informacije mogu biti dostupne. Informacije koje Zdravstvena ustanova Ljekarne Pavlić  objavljuje na ovim internetskim stranicama smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja.

Međutim, Zdravstvena ustanova Ljekarne Pavlić ne jamči za točnost, istinitost ili pouzdanost bilo kojih podataka pohranjenih na ovim internetskim stranicama.

Zdravstvena ustanova Ljekarne Pavlić ne jamči, izričito ili prešutno, uključujući jamstva u pogledu utrživosti, odnosno podobnosti za određenu svrhu, niti preuzima bilo kakvu odgovornost za potpunost ili korisnost bilo koje od izloženih informacija, sustava, proizvoda ili procesa. Informacije dostupne na internetskim stranicama ne smiju se smatrati temeljem za donošenje značajnih osobnih, financijskih ili poslovnih odluka, te ste suglasni da nas nećete smatrati odgovornima za neostvarivanje Vaših očekivanja u vezi s tim.

Do zakonom predviđenih ograničenja,  Zdravstvena ustanova Ljekarne Pavlić neće odgovarati za bilo kakvu izravnu ili neizravnu, slučajnu, nematerijalnu ili materijalnu štetu, gubitke ili troškove nastale kao rezultat upotrebe ili nemogućnosti upotrebe bilo koje od informacija dostupnih na ovim internetskim stranicama. U tom smislu predlažemo konzultacije s odgovarajućim stručnjakom koji će moći dati savjet posebno prilagođen Vašoj konkretnoj situaciji.

 

Zdravstvena ustanova Ljekarne Pavlić