×

Proizvodi

ActiMaris® Jednostavno medicinsko rješenje po uzoru na prirodu


ActiMaris®

JEDNOSTAVNO MEDICINSKO RJEŠENJE PO UZORU NA PRIRODU

 

ORL linija koja sadrži ActiMaris® OROPHARYNX sprej i ActiMaris® NASAL sprej može se koristiti preventivno i terapeutski onoliko dugo koliko je potrebno, od novorođenčeta do stare dobi, bez ikakvih nuspojava, interakcija ili kontraindikacija. To je doista linija proizvoda za cijelu obitelj.

ActiMaris® čisti, vlaži i umiruje sluznicu, ima dekongestivan, mukolitički i antimikrobni učinak, podupire lokalne obrambene mehanizme i potiče procese granulacije i epitelizacije sluznice.

 

ActiMaris® NASAL Sprej

ActiMaris® NASAL sprej vlaži i čisti sluznicu nosa. Svojim sastavom minerala, soli i elemenata u tragovima podupire fiziološku mikro okolinu na površini sluznice. Zbog svoje hipertoničnosti / hiperosmolarnosti otopina djeluje dekongestivno, otapa naslage na sluznici i razrijeđuje nosni sekret, te oslobađa disanje kroz nos.

Zahvaljujući svom učinku čišćenja sekreta, ActiMaris® NASAL sprej olakšava disanje i ublažava tipične simptome gore navedenih indikacija. ActiMaris® NASAL sprej je istovremeno blagotvoran prema stanicama sluznice, a antimikrobno učinkovit i brz u djelovanju.

ActiMaris® OROPHARYNX Sprej

ActiMaris® OROPHARYNX sprej vlaži i čisti sluznicu. Svojim sastavom minerala, soli i elemenata u tragovima podupire fiziološku mikro okolinu na površini sluznice. Zbog svoje hipertoničnosti / hiperosmolarnosti, otopina djeluje dekongestivno, otapa naslage i oralni / faringealni sekret, te na taj način smanjuje upalnu reakciju sluznice.

Zahvaljujući svom učinku čišćenja i otapanja sekreta u spomenutim indikacijama, ActiMaris® OROPHARYNX sprej ublažava poteškoće s gutanjem i osjećaj bolesti. ActiMaris® OROPHARYNX sprej je istovremeno blagotvoran prema stanicama sluznice, a antimikrobno učinkovit i brz u djelovanju.

 

ActiMaris® proizvodi također imaju snažan učinak čišćenja rana, smanjenja oteklina tkiva i uklanjanja mikroorganizama zahvaljujući zajedničkom djelovanju svih pojedinih sastojaka. Ionizirana morska voda, reaktivne vrste kisika (ROS) i visoka pH vrijednost doprinose učinku fizičkog čišćenja i dekontaminacije.

ActiMaris® gel za rane za kožu, sluznice i rane

ActiMaris® gel za rane može se koristiti kao punilo za rane, odnosno za vlaženje dna rane, te se može kombinirati s proizvodima za modernu njegu rana. Održava ranu vlažnom, a svojim širokim antimikrobnim i antifungalnim svojstvima smanjuje neugodan miris rane. Može se kombinirati s drugim proizvodima za njegu rana, npr. alginatima. Kod akutnih, kroničnih i upalnih procesa na koži i sluznicama gel se može višekratno

ActiMaris® Forte Otopina za ispiranje rana za kožu, sluznice i rane

ActiMaris forte otopina za ispiranje i njegu rana se dobro podnosi, intenzivno čisti jako fibrozne ili gnojne rane, gusto naseljene mikroorganizmima i rane neugodnih mirisa. Povišenom koncentracijom NaCl i NaOCl postiže se brz i pojačan učinak čišćenja i djelotvorna neutralizacija mirisa. ActiMaris forte je prikladan za uporabu na osjetljivoj, nadraženoj i upaljenoj koži i sluznicama.

ActiMaris® Sensitiv Otopina za ispiranje rana za kožu, sluznice i rane

ActiMaris Sensitiv otopina za ispiranje i njegu rana dobro se podnosi, nježno i učinkovito čisti rane, smanjuje bakterijsku kontaminaciju i brzo neutralizira neugodan miris rane. ActiMaris Sensitiv se može koristiti na osjetljivoj, nadraženoj i upaljnoj koži i sluznicama, a pogodan je za kratkotrajnu i dugotrajnu uporabu